Eiga

bullet ballet

(bullet ballet)


filmoversigt anmeldelse bedømmelse fakta
Bullet Ballet

Bullet Ballet

Bullet Ballet

Bullet Ballet

» Se slideshow...

film

Bullet Ballet

type

DVD

version

Standard Edition (USA)

udgiver

ArtsmagicDVD

aldersmærkning

Not Rated

forhandler

Axel Music DVD

region

1 (USA)

udgivelse

22. februar 2005

billede

1,78:1 Anamorphic Widescreen

lyd

Japansk DD5.1, Engelsk DD2.0 (Commentary)

undertekster

Engelsk

features

Feature-Length Commentary With Tom Mes, Acclaimed Writer On Japanese Cinema, Bio/Filmographies, Director Interview, Promotional Material, Original Trailers

Bullet Ballet har ikke det store budget med sig og det mærkes primært igennem et sort/hvidt billede med en grumset og mørk overflade. Men også lydsiden er påvirket, og kræver det rette surround-udstyr for optimal lyd i Dolby Digital 5.1, da stereolyden trænger lidt fladt igennem. Det er dog tilforladeligt, da man næppe kan forvente bedre i forhold til kvaliteten af råmateriale.

Ekstramaterialet indeholder en længere informativ bio- og filmografi af Shinya Tsukamoto. Derudover følger et kommentarspor med Tom Mes, hvis speciale er japansk film. Holder man til den tørre tone og gebrokne dialekt, findes der ikke et meget bedre kommentarspor end dette, mere henvendt til nørder end menigmand. Tom Mes kommenterer alt fra Tsukamotos tidlige filmudvikling med 8mm til hans fremtidige karriere, uden alt for mange åndehuller. Han holder en fin balance mellem baggrundsinformation og direkte behandling af selve filmens skuespillere, karakterer og tema. Pudsigt nok har han selv en anden fortolkning af filmens åbne slutning, end instruktøren udmelder i det medfølgende 34-minutters interview.

Man bør mindst se sidstnævnte efter filmen for en troværdig og indgående analyse af filmens komposition, tema, figurroller med mere fra Tsukamoto selv. Det giver ikke mindst en nærværende opfattelse af en filmskaber, der brænder for at rykke ved filmiske grænser, når muligheden for uafhængig frihed byder sig.

filmoversigt anmeldelse bedømmelse fakta

Bullet Balletshinya tsukamoto

japan 1998

87 min.