Eiga

the scarlet letter

(juhong geulshi)


filmoversigt anmeldelse bedømmelse fakta
The Scarlet Letter

The Scarlet Letter

The Scarlet Letter

I midten Lee Eun-ju (1979-2005)

» Se slideshow...

film

The Scarlet Letter

type

DVD

version

Special Edition 2-Disc (Sydkorea)

udgiver

Spectrum DVD | Bear Entertainment

aldersmærkning

18 (Sydkorea)

forhandler

CD WOW! (£0.25 i rabat via dette produktlink)

region

3 (Sydkorea)

udgivelse

4. januar 2005

billede

1,85:1 Anamorphic Widescreen

lyd

Koreansk DD5.1

undertekster

Koreansk, Engelsk

features

Disk 1: Commentary By Director And Cast. Disk 2: Making Film, Interview, Deleted Scenes, Promotional Clips, Trailers

Denne koreanske Special Edition leveres på to dvd’er i en udfoldelig digipack med et pap-etui. Kendetegnet ved de koreanske udgivelser, en noget anonym forside med et grafikmønster på etuiet, gælder også for denne. Men det får digipacken indeni til at træde mere i karakter. Den udstråler et kvalitetsbevidst stilistisk design med brug af promoveringsbilleder, modsat stemningsbilleder fra selve filmen. En produktionsfolder er vedlagt på koreansk.

Teknisk set har dvd’en med filmen en bitrate på maks 8,8 Mbps, mens den gennemsnitlige er omkring 6,48 Mbps, hvilket er tilfredsstillende høj uden pixelering. Det munder ud i en upåklagelig flydende afspilning og et skarpt anamorphic widescreen-billede, mens overførslen dog er præget af enkelte filmgryn. Som på mange andre koreanske udgivelser mangler også her DTS-lyd. Menu-navigeringen er lidt trist med begrænset animering, og på disk 2 er den udelukkende statisk kedelig.

Ekstramaterialet består af et utekstet kommentarspor på disk 1. Disk 2 indeholder en bagom-filmen på cirka 21 minutter. Så følger interviews med skuespillerne på omkring 21 minutter. De 22 minutters slettede scener går lidt tættere på figurrollerne, blandt andet med et møde mellem Ki-hoon og hans elskerinde (afdøde Lee Eun-ju). Man bliver ikke meget klogere på filmen uden koreanske sprogkundskaber. Sidste del er det sædvanlige promoveringsmateriale, med klip fra den koreanske filmpremiere og en trailer. Dette varer samlet godt 20 minutter.

Alt sammen er utekstet og skabelonskåret ekstramateriale. Der er set flottere koreanske standardudgivelser med mere kød på bonusdisken, end i denne Special Edition. Her er ærgerligvis heller ikke skyggen af fraklip (bloopers).

filmoversigt anmeldelse bedømmelse fakta

The Scarlet LetterThe Scarlet Letterbyun hyuk

sydkorea 2004

118 min.