Eiga

em embalming

(enbamingu)


filmoversigt anmeldelse bedømmelse fakta

film

EM Embalming

type

DVD

version

Standard Edition (Danmark)

udgiver

ArtsmagicDVD

aldersmærkning

Not Rated (USA)

forhandler

Axel Music DVD

region

1 (USA)

udgivelse

28. juni 2005

billede

1,85:1 Anamorphic Widescreen

lyd

Japansk DD5.1

undertekster

Engelsk

features

Jasper Sharp Commentary, Bio/Filmographies, Director Interview

Foruden seks informative bio/filmografier om filmholdet, byder ekstramaterialet på et interessant 20-minutters-interview med selve instruktøren, Shinji Aoyama. Han fortæller blandt andet om begyndelsen til sin karriere, der udsprang fra Kiyoshi Kurosawas (Kairo, 2001) interesse i en af Aoyamas kortfilm. Shinji Aoyama blev senere Kurosawas assisterende instruktør indtil Cure (1997).

Aoyama understreger flere gange, at hans film ikke bør sættes i en kategori sammen med rene gysere. Selvom han er stor tilhænger af denne genre, mener han, at den har en for kompliceret struktur til, at han selv tør beskæftige sig med området. I stedet ønsker han at holde fokuset på et indhold med intens spænding, uden dog helt at kunne undgå enkelte gyserelementer – eftersom det er en af hans favoritgenrer. Med EM Embalming ville Shinji Aoyama bruge en amerikansk tilgang til handlingsforløbet, hvor han i andre tilfælde ville gå ad en europæisk eller japansk vej.

Et kommentarspor kan høres med Jasper Sharp, der er medforfatter på The Midnight Eye Guide To New Japanese Film sammen med Tom Mes (som i øvrigt kunne høres på kommentarsporet til Bullet Ballet, 1998). Til ens ærgerlighed forlader Sharp sporet ved hurtigt at takke af inden filmens mystiske og åbne slutscene. Og det er faktisk lige præcis en af de mest åbenlyse ting, man havde håbet han ville kommentere.

filmoversigt anmeldelse bedømmelse fakta

EM Embalmingshinji aoyama

japan 1999

95 min.