Eiga

the twins effect ll

(the huadu chronicles: the blade of the rose)


filmoversigt anmeldelse bedømmelse fakta
The Twins Effect ll

The Twins Effect ll

The Twins Effect ll

The Twins Effect ll

» Se slideshow...

film

The Twins Effect ll

type

DVD

version

Special Edition 2-Disc Limited Collector's Box (Hongkong)

udgiver

Joy Sales

aldersmærkning

IIA (Hongkong)

forhandler

CD WOW! (få £0.25 i rabat via dette produktlink)

region

3 (Hongkong)

udgivelse

2. oktober 2004

billede

1,85:1 Anamorphic Widescreen

lyd

Kantonesisk DD5.1, Kantonesisk DTS5.1, Mandarin DD5.1

undertekster

Kinesisk, Engelsk

features

Disk 2: 1. The Story, 2. Characters, 3. Making Of, 4. Trailers, 5. Music Video, 6. Casts & Credits, 7. Photo Gallery

website

twinseffect2.emp-hk.com

Den anmeldte udgave fra Joy Sales er udgivet i et begrænset antal eksemplarer (5000), som leveres i en samlerboks med bonustilbehør, bestående af et miniaturesværd, små plasticomslag til for eksempel kreditkort, et 3d-billede og en kalender for 2005:

5" Excalibur
2005 Calendar
Octopus Cardholder x 2
Hologram Card

Det er en god idé at se ekstramaterialet på disk 2 før filmen, da man kan læse personbeskrivelser af rollefigurerne i "Characters"-delen på engelsk. Flere af disse detaljer fremstår nemlig uklart i selve filmen.

Joy Sales har været flink at lægge engelsk, omend fejlfyldt, tekst på den tolv minutter lange Making Of. Her fortæller skuespillerne om egne og andres roller - ofte med et smørret grin. For eksempel kommenterer Jaycee Chan Charlene Chois rollepræstation med "Her performance is great, she is really lusty".

Filmholdet har lavet optagelserne i meget betagende omgivelser i det sydvestlige Kina, i blandet andet Yunnan ved Duoyi River og Junzi Mountain, der udstråler et skær af romantisk og eventyrlig stemning. Charlene Choi pointerer, at hun ikke kunne lade være med at måbe og tage billeder hele tiden.

Instruktøren Corey Yuen fortæller entusiastisk om, at han voksede op med Jackie Chan, men først nu endelig fik muligheden for at indspille en film med ham. Donnie Yen er lige så entusiastisk omkring samarbejdet med Jackie Chan - fra design til output. Yen, der har kung fu som baggrund, mener, at kampscenerne var et gennembrud i forhold til alt andet, han nogensinde har medvirket i. Desværre medvirker Jackie Chan ikke i ekstramaterialet.

Specialeffektholdet kommer rundt i de mange ekstraordinære ild-, jord-, vand- og is-effekter i de computeranimerede scener. Der har været mere end 60 animatorer til at producere The Twins Effect II. Man ville lægge vægt på at lave effekter, der ikke fandtes i hverken vestlige eller lokale film under produktionen af filmen. Primært folk, der er vokset op med at læse tegneserier, japansk manga eller se anime vil kunne lide at se The Twins Effect II, mener effektholdet.

Firmaet bag, Menfond, har specialiseret sig i spektakulære effekter, der komplementerer asiatisk, stilfuld action. Foruden at have produceret adskillige animationssekvenser i konsolspillene Parasite Eve (1998) og Final Fantasy VIII (1999) fra Square Soft til PlayStation, har Menfond vundet "Bedste Specialeffekter"-prisen på filmfestivalerne 40Th Golden Horse Awards og 2003 Hong Kong Film Awards.

Hele filmholdet bag slutter af med en række grunde til, hvorfor man bør se The Twins Effect II. Den forsøger sig med en ny og frisk stil, er glad og livlig med flotte farver og effekter. Mere skal man ikke tage filmen for at være, hvilket hele filmholdet på ærlig vis giver udtryk for.

I Casts & Credits fremgår nogle fakta om filmproduktionen generelt. Filmens produktionsbudget er HK$80,000,000 (10,2 millioner US dollars), som er langt mere end den første film The Twins Effect. Der er også en beskrivelse af Corey Yuens medinstruktør Patrick Leung (Demi-Haunted, 2002), som er mest kendt for at have været John Woos assisterende instruktør på internationale Hongkong-succeser som The Killer (1989) og Hard Boiled (1992).

filmoversigt anmeldelse bedømmelse fakta

The Twins Effect llThe Twins Effect llcorey yuen,
patrick leung

hongkong 2004

106 min.