Eiga

shaolin soccer

(siu lam juk kau)


filmoversigt anmeldelse bedømmelse fakta
Shaolin Soccer

Shaolin Soccer

Shaolin Soccer

Shaolin Soccer

» Se slideshow...

film

Shaolin Soccer

type

DVD

version

Ultimate Edition 3-Disc (Korea)

udgiver

Spectrum DVD

aldersmærkning

15 (Korea)

forhandler

CD WOW! (få £0.25 i rabat via dette produktlink)

region

3 (Korea)

udgivelse

18. januar 2005

billede

1,78:1 | 1,85:1 Anamorphic Widescreen

lyd

Kantonesisk DTS5.1, Kantonesisk DD5.1, Kantonesisk DD2.0, Mandarin DTS5.1, Mandarin DD5.1, Mandarin DD2.0

undertekster

Koreansk, Kinesisk, Engelsk

features

Disk 1: Theatrical Version (102 min.). Disk 2: Original Long Version (112 min.) & International Version (88 min.). Disk 3: Special Features: Making Film, NG Film, Music Video (Kung Fu Fighting), Special Effects, Photo Gallery, Highlight, Trailers

website

www.miramax.com/shaolin_soccer/

Den koreanske Ultimate Edition-udgave kommer i et pap-etui med tre dvd'er i hver sit kompakte plasticomslag.

Disk 1 indeholder en 102-minutters biografudgave (Theatrical Version), som er beskåret med ti minutter. Den har til gengæld DTS-lyd modsat disk 2, som indeholder både den originale, lange version (Original Long Version) på 112 minutter og den internationale version (International Version) på 88 minutter - beskåret med hele 24 minutter.

Selvom Theatrical Version på disk 1 har den lydmæssige DTS-fordel er billedet teknisk ringere. Nok er det mere rig på farver og lys end henholdsvis Original Long Version og International Version på disk 2, men billedets top og bund i Theatrical Version er blevet beskåret til formatet 1,78:1. Desuden står det en smule uskarpt ved sammenligning.

Original Long Version og International Version har begge den oprindelige billedratio 1,85:1 (som Theatrical Version ellers også har fået angivet). Farve, lys og kontrastforhold er næsten identiske. Der er kun en lille forskel, hvor farvetonen i International Version synes at være lidt stærkere.

Underteksterne i Theatrical Version afviger markant fra de to andre versioner. Sætningerne er mere forklarende, men også længere og tungere. Ofte fordi nogle sætninger er delt op i to halvdele, hvor den samme replik i Original Long Version og International Version er holdt som én kort sætning.

Eksempler:

Theatrical Version (Undertekst 1)

Theatrical Version (Undertekst 2)

Original Long Version

International Version

Med andre ord bør DTS-hungrende folk med surround-udstyr gå efter Theatrical Version - også hvis man vil have mere forklarende, længere undertekster.

For tilhængere af film i sin fulde, oprindelige længde kan der ingen tvivl være. Så vælger man at se Original Long Version, som tilmed har et mere komplet billedformat. Og Dolby Digital 5.1 er heller ikke af vejen. International Version giver ikke filmen lov til at folde sig ud som oprindeligt tiltænkt. Det eneste grundlag, den kan anbefales på, er hvis man foretrækker trimmede film og kun kan holde til 90-minutterfilm.

Disk 3 indeholder ekstramateriale på godt 50 minutter, men uden undertekster. Det behøver man dog ikke bruge i NG Film, som er morsomme fraklip og kiksere fra filmen. De er heller ikke nødvendige i musikvideoen med den klassiske sang "Kung Fu Fighting" af Carl Douglas, som toppede hitlisterne i 1974. En mere passende promoveringsmelodi til Shaolin Soccer skal man lede længe efter.


andre versioner

  Standard (Danmark)
  Standard (USA)
  Special Edition 2-Disc (Korea)
  Standard (Hongkong)
  Standard (UK)

filmoversigt anmeldelse bedømmelse fakta

Shaolin SoccerShaolin SoccerShaolin SoccerShaolin Soccerstephen chow

hongkong 2001

102, 112, 88 min.